הספר יובל אוכל בריא

תזונה נכונה לילדים
רב מכר ! 

לפרטים לחצו כאן
הטיפים של יסמין
לפרטים לחצו כאן
משתמש
סיסמה

הרזיה מתחילה בראש

איך זה שיש אנשים שמתמידים בדיאטה ומצליחים להגיע לתוצאה המיוחלת, ויש כאלה, שמתחילים דיאטה כל שבוע, ומתייאשים אחרי יומיים ?
אם אתם נמנים עם "קבוצת המרזים שלא מתמידים" , כדאי שתבדקו את צורת החשיבה שלכם.
האם החשיבה שלכם מקדמת ובריאה? האם אתם חשים סיפוק וביטחון עצמי כשאתם בדיאטה?או שאתם מגיעים למצב של ייאוש ותסכול?

במהלך שנותיי כתזונאית, ליוויתי מאות אנשים בתהליך ההרזיה שלהם. ומה שהצליח תמיד להפתיע אותי, היה התגובות של לקוחותיי לאחר השקילה. כך למשל, ירידה של חצי ק"ג בשבוע יכולה להביא לתגובות שונות לחלוטין אצל אנשים שונים.
האחד יאמר, "איזה יופי, ירדתי נהדר", האחר יאמר "רק חצי ק"ג?זה לא מספיק", ואילו השלישי יאמר "כל השבוע זללתי ובכל זאת ירדתי, אז שבוע הבא אפשר לאכול כפליים!".

ידוע שלא תמיד אנחנו מודעים למחשבות שלנו. בפסיכולוגיה מכנים את זה - מחשבה אוטומטית. אל דאגה, לא תקבלו עכשיו שיעור בפסיכולוגיה, אלא רק שיעור לחיים.
זו המחשבה הראשונה שעולה לנו לראש ושדרכה אנחנו מפרשים את המציאות. המחשבה המהירה הזו קובעת את ההרגשה שלנו ובסופו של דבר משפיעה על ההתנהגות שלנו.

מי לדעתכם ישמח על הירידה במשקל וימשיך בתהליך בהתלהבות, ומי יתייאש ויפסיק?

הנה כמה דוגמאות למחשבות אוטומטיות שמנות שנתקלתי בהן בחיי:

"התחלתי דיאטה לפני חודש, יש לי עוד מה להוריד, אבל אין לי סבלנות, אני רוצה לחזור כבר לחיים רגילים".
במילים אחרות – "אני כרגע בדיאטה קשה וסובל נורא, ומחכה כבר לחזור להרגלי האכילה הישנים שלי שבגללם עליתי במשקל".
מחשבה כזו לא מועילה לתהליך ולשינוי ההרגלים הישנים. זה מעורר תסכול ודיכאון, ובדרך-כלל זה נגמר באכילה ללא שליטה כפיצוי על מה שפספסנו.  
אז איך אפשר לתקן מחשבה כזו? להכריז כמה פעמים ביום :"הפעם זו לא דיאטה. אני עושה שינוי בצורת חשיבה ובאורח החיים. גם אם זה יקח זמן, זה שינוי במטרה לרזות ולשמור על התוצאה . בתום תהליך ההרזיה לא אחזור להרגלים הישנים שרק העלו אותי במשקל. השינוי הפעם הוא מהיסוד, והוא אמיתי והוא ל-ת-מ-י-ד".

מחשבת ה"אם כבר, אז..". זה מתחיל מפירור של עוגייה, ביס מפיתה, חופן שקדים. ואז באות המחשבות: "אסור היה לי לאכול את זה, אני לא בסדר,  זהו, שברתי את הדיאטה ! ואם כבר שברתי, אז נאכל עוד..."
יש במחשבה כזו שילוב של כעס עצמי, וייאוש, העלול להביא לזלילה ענקית.
מחשבה מתקנת: "אין אוכל מותר ואסור. הכול מותר , רק לשים לב לכמות. נכון שאכלתי וחרגתי. אבל זה נגמר ואני מביט/ה קדימה. חבל להרוס דיאטה בגלל מעידה כזו . אני סולח/ת לעצמי, וממשיכ/ה הלאה".

והמחשבה שבה אני נתקלת כל הזמן : "אתחיל את הדיאטה ביום ראשון / אחרי החגים / אחרי החופשה / כשאחזור לעבוד".  כך חושב מי שרואה בדיאטה עונש וסבל. במילים אחרות : "אני דוחה את הדיאטה ככל האפשר וזולל/ת היום כמה שיותר.
מחשבה מתקנת: "דיאטה זה לא עונש. אני בתהליך של שינוי הרגלים באכילה ובחשיבה שלי, כדי להביא לחיי בריאות. ומתי הכי טוב להתחיל להכניס בריאות לחיי אם לאהיום". 
 

לדעתי, תהליך הרזיה מוצלח מתבסס לא רק על תפריט דיאטטי אישי. צריכה להיות עבודה על החשיבה, שינויי דפוסים ששנים התרגלנו לחשוב אותם, ומחשבות שליליות שייחסנו לעצמנו.

שינוי אמיתי ועמוק יהיה מלווה באימוץ חשיבה רזה וחיובית כלפי עצמנו, וכלפי התהליך שאנו עושים.
מסגרת וליווי במהלך הדיאטה הם היסוד להצלחתה הן מבחינת הרזיה והן מבחינה מנטלית. בתהליך הרזיה באימון אישי לדוגמא, התמיכה היא לא רק השקילה השבועית, אלא השיחות היומיות, ההתייחסות לתהליך שעוברת הנפש בזמן הדיאטה, הבנת הסיבות שהביאו לעודף המשקל, איך משנים את החשיבה ומסגלים חשיבה רזה וכו'. זו הדרך הבטוחה והנכונה ביותר להצלחה.

ק"ג
שם
טלפון
דוא"ל
דוא"ל
שם