הספר יובל אוכל בריא

תזונה נכונה לילדים
רב מכר ! 

לפרטים לחצו כאן
הטיפים של יסמין
לפרטים לחצו כאן
משתמש
סיסמה

לאכול צבעוני

 

צריכת ירקות מכל קטגוריות הצבעים- אדום, כחול/סגול, ירוק, לבן, צהוב/כתום, תגדיל את הסיכוי שלכם ליהנות מבריאות טובה, אנרגיה, הגנה מפני תהליכי הזדקנות והפחתת הסיכון למחלות סרטן ולב.
לכן עליכם לחשוב בצבעים- חשבו צבעים כשאתם עורכים את קניותיכם ובכלל הוסיפו צבעים לסלט המסורתי ואל תסתפקו רק במלפפון ועגבנייה! - גזר (כתום), צנוניות (סגול), פלפל (בשלל צבעים) ועוד. הוסיפו עשבי תיבול שונים כך תוכלו להעשיר בירוק כל מאכל.

ירקות אדומים:
עגבניה ומוצריה (כמו מיץ עגבניות, רסק עגבניות, קטשופ), פלפל אדום מתוק, פלפל אדום חריף. ירקות אדומים מכילים נוגדי חמצון שמגינים על העור, העין, הלב, כלי הדם והמוח ומחזקים את המערכת החיסונית במלחמתה במחלות.

ירקות כתומים וצהובים: 
גזר, דלעת, בטטה, דלורית, פלפל כתום, שעועית צהובה, פלפל צהוב, קישוא צהוב. ירקות צהובים מכילים ויטמיןA, שחשוב לראייה תקינה, להגנה על הגוף מפני קרינת שמש, להתחדשות תאים בגוף ולריפויים.

ירקות ירוקים: 
ברוקולי, ארטישוק, חסה, פטרוזיליה, קישוא, כרוב, בצל ירוק, מלפפון, ועוד רבים אחרים. מרכיביו של הצבע הירוק בירקות חיוני להגנה על העיניים מנזקי קרינה , מגינים גם על כלי הדם והלב, מחזקים את המערכת החיסונית, מסייעים לגוף לנטרל רעלים ומונעים תחלואה.

ירקות לבנים: 
בצל, שום, כרישה, כרובית, קולורבי, לפת, ארטישוק ירושלמי, שורש סלרי ושורש פטרוזיליה, חזרת, ג'ינג'ר, פטריות. כשהשום והבצל נכנסים לצלחת, הם מאפשרים לגוף שלנו להיטהר מבפנים, להילחם ולהרוג חיידקים ומחוללי מחלה. הירקות הלבנים מכילים רכיבים בעלי פעילות שדומה לאנטיביוטיקה טבעית שמגינה מפני חיידקים. הם מסייעים בניקוי כלי הדם, מונעים דלקות ועוזרים בהרחקת פרזיטים ותולעים, בעיקר אלה מביניהם בעלי הריח החריף, כמו השום והבצל.

ירקות סגולים:
סלק, כרוב סגול, חציל, בצל סגול, חסה סגולה, פלפל סגול, בזיליקום סגול. הסגול מכיל חומרים שמגינים על מערכת העצבים, המוח וכלי הדם, מונעים גדילה של גידולים בגוף, מגינים מפני דלקות ומסייעים לגוף לנטרל רעלים.

אז אל תשכחו! בפעם הבאה שתעשו קניות - חישבו בצבעים!

 

 

ק"ג
שם
טלפון
דוא"ל
דוא"ל
שם