כדורי בשר וקישואים
מרכיבים
2 כפות שמן
5 קישואים גדולים שטופים וחתוכים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ
1/2 ק"ג בשר טחון הודו / בקר
1 ביצה טרופה
2 פרוסות לחם קל
1 כף פטרוזיליה קצוצה
קופסת עגבניות מרוסקות או רסק עגבניות קטן
1 כף אבקת מרק עוף מים
אופן ההכנה:
מאדים את פרוסות הקישואים בעזרת השמן עד שישחימו מעט. מוסיפים את רסק העגבניות ואת אבקת המרק וממלאים מים בסיר עד 2/3 מגובהו ומבשלים על אש בינונית כ-15 דקות.
בינתיים משרים את הלחם במים עד שיתרכך, סוחטים ומפוררים בקערה. מוסיפים לקערה בשר טחון, פטרוזיליה, ביצה, מלח ופלפל שחור. יוצרים כדורי בשר בגודל 3 ס"מ וזורקים לסיר הקישואים.
מבשלים כ-90 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט וכדורי הבשר נראים מוכנים.
אוכלים בתיאבון!