תכנית אורח חיים בריא לילדים ונוער
לפרטים לחצו כאן
הרצאות וסדנאות לארגונים
לפרטים לחצו כאן
הספר יובל אוכל בריא

תזונה נכונה לילדים
רב מכר ! 

לפרטים לחצו כאן
הטיפים של יסמין
לפרטים לחצו כאן
משתמש
סיסמה

חזה עוף ברוזמרין

מרכיבים
1 כף דבש
1 כפית מלח
3/4 כפית פלפל שחור טחון
1 כוס מרק עוף לקישוט עלי רוזמרין
(כ- 2.5 ק"ג) חזה הודו שלם טרי או קפוא
1/2 1 כפיות עלי רוזמרין מיובשים

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני. שוטפים היטב את חזה ההודו במים קרים זורמים ומייבשים היטב.  בכוס מערבבים את הרוזמרין, הדבש, המלח והפלפל . בעזרת הידיים עוטפים את חזה ההודו בתבלינים (אפשר להגדיל את הכמות אם לא מספיק).
מניחים את חזה ההודו בתבנית ומכסים אותו ברדיד אלומיניום. אופים כחצי שעה.
מסירים את הנייר וממשיכים לאפות עוד כ- 1/4 שעה. מברישים מדי פעם את חזה העוף בנוזלים שהצטברו בתבנית. מתחילים כשהחזה מוכן, מעבירים לצלחת הגשה חמה ומניחים 10 דקות.
בינתיים יוצקים כוס מרק עוף לתבנית האפייה ומגרדים את שאריות החזה מהרוטב, יוצקים את הרוטב לסיר קטן ומנחים לדקה. מסירים מלמעלה את השומן הנראה לעין ואחר מחממים שנית על הגז ומביאים לרתיחה.
מגישים את הרוטב עם חזה ההודו פרוס.

אוכלים בתיאבון!


 

ק"ג
שם
טלפון
דוא"ל
דוא"ל
שם