תכנית אורח חיים בריא לילדים ונוער
לפרטים לחצו כאן
הרצאות וסדנאות לארגונים
לפרטים לחצו כאן
הספר יובל אוכל בריא

תזונה נכונה לילדים
רב מכר ! 

לפרטים לחצו כאן
הטיפים של יסמין
לפרטים לחצו כאן
משתמש
סיסמה

עוף בלימון

מרכיבים
2 עופות קטנים
2 כפיות מלח
2 שיני שום, כתושות
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/3 כוס מיץ לימון
½ כוס מים
½ כפית אורגנו
½ כפית קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה:
מנקים את העוף ומחלקים לארבע מנות (מכל עוף). אפשר לנצל כנפיים, גרוגרות ואיברים פנימיים (ללא הכבד) להכנת מרק.
מתבלים את מנות העוף במלח ובשום הכתוש. משפשפים את המלח והשום לתוך העור של העוף. בוזקים את הפפריקה על העוף, מסדרים את המנות בתבנית אפיה שטוחה וגדולה, העור מופנה כלפי מטה.
מערבבים את המים ומיץ הלימון. מוסיפים את האורגנו וכן קליפת לימון מגוררת. בוחשים ויוצקים על העוף שבתבנית.
אופים בתנור בחום בינוני-גבוה (205 מעלות צלזיוס). אין צורך לכסות את העוף. אופים כ-40 דקות ואז הופכים את מנות העוף כדי שהעור יהיה כלפי מעלה.
ממשיכים לאפות עוד 35 דקות. מפעם לפעם אוספים מהנוזלים שהצטברו בתבנית האפייה ויוצקים מעל העוף.
מקשטים את מנות העוף בפטרוזיליה ומגישים חם.
8 מנות/159 קלוריות למנה

אוכלים בתיאבון!


 

ק"ג
שם
טלפון
דוא"ל
דוא"ל
שם