תכנית אורח חיים בריא לילדים ונוער
לפרטים לחצו כאן
הרצאות וסדנאות לארגונים
לפרטים לחצו כאן
הספר יובל אוכל בריא

תזונה נכונה לילדים
רב מכר ! 

לפרטים לחצו כאן
הטיפים של יסמין
לפרטים לחצו כאן
משתמש
סיסמה

סופלה גבינה

מרכיבים

120 גרם גבינה קשה (צהובה) מגוררת
50 גרם חמאה (או מרגרינה)
3 כפות קמח רגיל
½ כפית מלח
קורט פפריקה חריפה
1 כוס חלב דל שומן
4 ביצים

אופן ההכנה:
מגררים את הגבינה במגררת גסה
(יש צורך בכוס אחת גבינה מגוררת ורצוי להשתמש בגבינה
חצי שמנה).
ממיסים בתוך סיר את החמאה, מוסיפים קמח, מלח ופפריקה, ובוחשים. מוסיפים את החלב ומבשלים על אש קטנה.
בוחשים כל הזמן עד שהתערובת מבעבעת ומתקבל רוטב סמיך. מסירים מהאש, מוסיפים את הגבינה ובוחשים כל הזמן. מצננים מעט.
מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף נוקשה. יוצקים את הרוטב המעורב בחלמונים על קצף החלבונים ומקפלים יחד היטב.
יוצקים את התערובת לתבנית סופלה חסינת-אש, לא משומנת, שתכולתה 5 כוסות.
כדי ליצור "כובע" לסופלה עושים חתך עגול בתוך התערובת, במקביל לדפנות הכלי, במרחק 2.5 ס"מ מהדפנות ובעומק 2.5 ס"מ.
אופים בתנור בחום נמוך (150 מעלות צלזיוס) כשעה ורבע, עד שסכין הנתקעת ליד המרכז יוצאת נקיה. מגישים מיד.
4 מנות- 273 קלוריות למנה

 

 

בתאבון!


 

ק"ג
שם
טלפון
דוא"ל
דוא"ל
שם