תכנית אורח חיים בריא לילדים ונוער
לפרטים לחצו כאן
הרצאות וסדנאות לארגונים
לפרטים לחצו כאן
הספר יובל אוכל בריא

תזונה נכונה לילדים
רב מכר ! 

לפרטים לחצו כאן
הטיפים של יסמין
לפרטים לחצו כאן
משתמש
סיסמה

פילה דג ברבוניה


4 מנות
מרכיבים

8 יחידות דג ברבוניה גדולים מנוקים מעצמות
400 גרם במיה בלדי קטנה
2 עגבניות אדומות גדולות
בשלות ללא קליפה חתוכות לקוביות
6 ארטישוקים טריים (או קפואים)
חצי ליטר נוזל ירקות
5 שיני שום
1 בצל קטן חתוך לקוביות קטנות
2 בצלי שאלוט
מעט כוסברה טרייה קצוצה
3 כפות שמן זית
4 כפות שמן מאיכות טובה
4 כפות יין לבן יבש
מיץ מלימון טרי
1 גבעול קורנית
פלפל לבן גרוס טרי
מלח, פלפל
שמן סויה לטיגון

אופן ההכנה:

מתבלים את פילה הברבוניה במלח, פלפל, קורנית ושמן זית ושומרים במקרר ( ניתן להכים מספר שעות מראש).
מנקים את הארטישוק ומשרים במי לימון כדי שלא ישחיר בתוך סיר (רצוי נירוסטה).
מטגנים עם שמן זית את בצלי השאלוט מבלי לקבל צבע. מוסיפים 4 שיני שום שלמות, ארטישוק חתוך גס וקורנית.
מתבלים במלח ופלפל ומאדים במשך 4-5 דקות. מוסיפים את היין הלבן ומרכזים. מוסיפים לאחר מכן את נוזל הירקות ומבשלים עד שהארטישוק מתרכך.
מוציאים את הקורנית, מסנינים ומעבירים לבלנדר( את הנוזל לשמור) מעבדים את הרוטב למרקם אחיד, מוסיפים מעט מיץ לימון, מלח ופלפל ומנוזל הבישול לפי הצורך. מסננים במסננת דקה ושומרים במקום חם. אפשר להוסיף מעט שמן זית.
מנקים את הבמיה מהראש מבלי לפגוע בראש. שוטפים, מייבשים ומטגנים בשמן עמוד לטיגון קצר מבלי שהבמיה תאבד מצבעה הירוק. מוציאים ומניחים בצד.
מוסיפים למחבת מעט שמן זית, בצל, 1 שן שום קצוצה דק ומטגנים לצבע זהוב. מוסיפים את הבמיה המטוגנת, קוביות עגבניות ומבשלים במשך 2-3 דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור ולבסוף מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, שומרים במקום חם.
על מחבת טפלון מטגנים את הדג, תחילה על הצד של העור, מבלי לבשל אותו עד הסוף ומסיימים בצלייה התנור חם מאוד כ- 2 -3 דקות

צורת ההגשה:
בצלחת עמוקה גדולה מניחים את הבמיה במרכז, מעל מניחים את הדג (2 יחידות למנה) בוזקים את רוטב הארטישוק מסביב ומעט שמן זית באיכות טובה ומקשטים בעשבי תיבול.

בתאבון!

 

ק"ג
שם
טלפון
דוא"ל
דוא"ל
שם