תכנית אורח חיים בריא לילדים ונוער
לפרטים לחצו כאן
הרצאות וסדנאות לארגונים
לפרטים לחצו כאן
הספר יובל אוכל בריא

תזונה נכונה לילדים
רב מכר ! 

לפרטים לחצו כאן
הטיפים של יסמין
לפרטים לחצו כאן
משתמש
סיסמה

חזה עוף בפירות

מרכיבים
1 ק"ג חזה עוף ללא עור ועצמות
1 קוביה מרק עוף
¼ כפית קליפת תפוז מגוררת
1 כוס מיץ תפוזים
1 כף בצל ירוק קצוץ או שבבי בצל
1 כף עמילן-תירס
25 גרם צימוקים
½ כוס אפונה ירוקה (קפואה)
פפריקה
1 תפוז בגודל בינוני
תבנית אפיה בגוד 4X15X25 ס"מ

אופן ההכנה:
חותכים את חזה העוף לשנים לאורך. בוזקים עליו מלח. מסדרים את הבשר החתוך בתבנית האפייה.
ממיסים את קובית המרק בחצי כוס מים רותחים ומוסיפים לתערובת את קליפת התפוז, מיץ התפוז, בצל קצוץ וקורט פלפל. יוצקים על גבי הבשר.
(רצוי להשרות ברוטב זה למשך שעתיים כדי שייספגו הטעמים, אך אין זה הכרחי ואפשר להמשיך בהכנה).
מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור בחום בינוני (180מעלות צלזיוס) עד שהבשר מתרכך, במשך כ- 50-60 דקות.
מוציאים את הבשר אל צלחת הגשה מחוממת.
מסננים את המיץ שנשאר בתבנית האפייה ושומרים ¾ 1 כוסות להכנת הרוטב.
בתוך סיר מערבבים את העמילן-תירס עם שתי כפות מים קרים, מוסיפים את המיץ (¾ 1), הצימוקים והאפונה.
מבשלים ובוחשים כל הזמן עד שהתערובת מתעבה ומבעבעת, הצימוקים תופחים והאפונה מתרככת. ממשיכים לבשל דקה נוספת.
בעת ההגשה יוצקים את הרוטב בכף על הבשר ומקשטים בפפריקה ובפלחי תפוז.
6 מנות/ 240 קלוריות למנה

אוכלים בתיאבון!

 
 

ק"ג
שם
טלפון
דוא"ל
דוא"ל
שם