מרק ירקות ועדשים
מרכיבים
חצי חבילה ירקות קפואים "נורמנדי" של סנפרוסט או דומה
תפוח אדמה בינוני-גדול, קלוף וחתוך גס – לא חובה
קופסה רסק עגבניות קטנה
6-8 שיני שום
3/4 כוס עדשים ירוקים שטופים
תיבול:
מלח - בערך כפית מלח גס
פלפל שחור
כף שטוחה פפריקה מתוקה
קמצוץ פפריקה חריפה
כמה טיפות טבסקו
כמון לפי הטעם
קמצוץ אגוז מוסקט טחון
שקית "מתוק וקל" - לשבור את חמיצות הרסק כף שמן זית
אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים בסיר חוץ מאשר את השמן.
להוסיף מים עד לכיסוי הירקות, להביא לרתיחה בסיר מכוסה.
להעביר לאש קטנה ולבשל בסיר מכוסה 40 דקות או עד שהירקות מתפוררים והעדשים רכים.
לסנן את הירקות, לשמור את הנוזלים.
למעוך את הירקות בכף בחישה מעץ, מזלג או מועך פירה. למעוך עד שנוצרת מחית שנראית חצי פירה חצי חתיכות קטנות של ירקות. חשוב שהמעיכה תהיה ידנית ולא בעזרת מכשיר חשמלי כלשהו.
להחזיר את הירקות והנוזלים לסיר. אם יוצא סמיך מדי - להוסיף מעט מים ולחמם שוב.
לאחר סיום ההכנה, להוסיף את השמן.
בתאבון!