מרק עדשים כתומות
מרכיבים
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
4 שיני שום קצוצות
3 גזרים גדולים פרוסים דק
225 גר´ עדשים כתומים שטופים ומבוררים
(אין צורך להשרות)
כ 1.5 ליטר מים רותחים
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
1 כף שטוחה מלח
פלפל שחור גרוס
4 חופנים אטריות ביצים דקות
2 כפות כוסברה קצוצה (ולמי שלא אוהב: פטרוזיליה קצוצה)
אופן ההכנה:
לטגן בשמן זית בצל, שום, גזר עד לשקיפות והברקה.
להוסיף עדשים.
להוסיף מים + מלח ופלפל + אבקת מרק.
להביא לרתיחה ועל אש קטנה - כחצי שעה.
לרסק מעט במערבל ידני.
להוסיף אטריות לא מבושלות ולבשל יחד כ- 5 דקות
מכבים אש, מוסיפים כוסברה מערבבים ויש!
טעים עם יוגורט.
בתאבון