עוגת גזר בריאותית
כמות: 2 תבניות אינגליש קייק
חומרים
1/2 1 כוסות דחוסות סוכר חום כהה (360 גרם)
3/4 כוס שמן (180 מ"ל)
4 ביצים
3/4 כוס טחינה גולמית (180 גרם)
1/2 כוס קמח (70 גרם)
3/4 כוס קמח מלא (110 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כפית גדושה קינמון
1 כפית פלפל אנגלי טחון
1/2 2 כוסות גזר מגורר גס (350 גרם; כ-5 גזרים בינוניים)
1/2 1 כוסות אגוזי מלך, שבורים (150 גרם)
לקישוט:
1/2 כוס שומשום (80 גרם)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
בקערה גדולה טורפים סוכר חום, שמן וביצים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה טחינה.
מוסיפים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, קינמון ופלפל אנגלי ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
מקפלים פנימה גזר מגורר ואגוזים.
משמנים את התבניות ושמים בכל תבנית חופן שומשום (בערך 2 כפות). מטלטלים את התבנית כך שהשומשום יצפה אותה מבפנים, ורק אז יוצקים את הבלילה פנימה, עד שלושת רבעי מגובה הדפנות. מפזרים שומשום בנדיבות גם מלמעלה.
אופים כ-45 דקות, עד שהעוגות ריחניות וקפיציות למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים)..
בתאבון!