תכנית אורח חיים בריא לילדים ונוער
לפרטים לחצו כאן
הרצאות וסדנאות לארגונים
לפרטים לחצו כאן
הספר יובל אוכל בריא

תזונה נכונה לילדים
רב מכר ! 

לפרטים לחצו כאן
הטיפים של יסמין
לפרטים לחצו כאן
משתמש
סיסמה

דיאטה נטולת גלוטן

סובל מצליאק?

בשנים האחרונות הולכת וגדלה המודעות למצב רפואי המכונה צליאק אשר מקורו ברגישות לגלוטן. הגלוטן הוא חלבון אשר נמצא בדגנים רבים ורובנו אוכלים על בסיס יום יומי – חיטה, שעורה, שיבולת שועל ועוד. למעשה, בלעדיו לא היינו יכולים להפוך את כל הדגנים הללו ללחמים או מאפים אחרים, שכן הגלוטן הוא הרכיב אשר בזכותו חלקיקי קמח הדגנים נצמדים האחד לשני לכדי בצק.
אולם על אף מקומו הגדול של הגלוטן בתפריט היומי שלנו, בשנים האחרונות מחקרים רבים הוכיחו שאחוז מסויים באוכלוסיה איננו מסוגל פיזית לעכל ולצרוך אותו, או ליתר דיוק, הם אינם מסוגלים לצרוך רכיב מסויים בגלוטן – חלבון בשם גליאדין. המצב הרפואי של אנשים אלו מכונה צליאק, וידועים לו סימפטומים אפשריים רבים – הפרעות בעיכול, נפיחות, חיוורון, עייפות כרונית, ובמקרים חמורים במיוחד הוא עשוי אפילו להתפתח לסוגים שונים של סרטן. בעיה נוספת אשר קשורה למצב זה הוא שעוד לא קיים אבחון חד משמעי לאיתורו של הצליאק, ועל אף שאחוז ניכר מהאוכלוסיה סובל ממנו, אנשים רבים כלל אינם מודעים לאפשרות שהבעיות הכרוניות המטרידות אותם קשורות למצב רפואי שמקורו בתזונה.
אולם קיים פתרון פשוט מאוד להתגברות על צליאק, גם אם לא אובחנתם כסובלים ממנו - דיאטה נטולת גלוטן.

רגישות לגלוטן, לא רק לסובלים מצליאק...

חשוב להבהיר שדיאטה נטולת גלוטן אינה מיועדת רק לחולי צליאק. אמנם הגלוטן זוהה כבר לפני למעלה ממאתיים וחמישים שנים, אך רק בשנים האחרונות השפעתו על בריאות כלל האוכלוסיה מתחילה להיות מובנת.
האם גם אתם סובלים מתופעות כרוניות כמו מיגרנות, הפרעות בעיכול, נפיחות, גזים, עייפות, חולשה ועוד תסמינים אשר מקשים על שגרת יומכם? יתכן וגם אתם סובלים מרגישות לגלוטן. לא מדובר במצב קיצוני כמו הצליאק אשר מונע מהסובלים ממנו לעכל את הגלוטן לחלוטין, אולם מחקרים רבים מהשנים האחרונות הוכיחו באופן חד משמעי שהגלוטן שאנו צורכים מדי יום, בעיקר זה שמקורו בקמח לבן, עשוי לגרום לכל אחת מהתופעות שהוזכרו לעיל. לפיכך, אם גם אתם סובלים מאחת מהתופעות הללו, או רוצים לנסות משהו חדש שעשוי להפוך אתכם לנמרצים ורעננים יותר, נסו למספר שבועות דיאטה נטולת גלוטן. המנעו מלחמים, בצקים ושאר דברי מאפה, כמו גם ממאכלים ומשקאות אחרים הכוללים גלוטן, כמו פירורי לחם או בירה. במקום פסטה השתדלו לאכול אורז, במקום חטיפים מבוססי חיטה נסו אדממה, וכאשר אתם יוצאים עם החברים בערב הזמינו כוס יין ולא בירה.
כמו כן, חשוב לדעת שברחבי הארץ פועלות מספר מסעדות ללא גלוטן בהן מוגשים מאכלים המותאמים לדיאטה שכזו. יתרון נוסף של מסעדות ללא גלוטן, מעבר לארוחה הטעימה והבריאה שתקבלו בה, הוא רעיונות למאכלים אותם תוכלו להכין גם בביתכם. ואל תחששו גם לשאול את השף או בעלי המקום אודות רעיונות למנות שכאלו – סביר להניח שהם ישמחו לחלוק עמכם את הידע הרב שלהם בנושא...

ק"ג
שם
טלפון
דוא"ל
דוא"ל
שם